Istorijat

Elitna privatna srednja ekonomska škola i gimnazija je započela sa radom kao prva privatna srednja stručna škola u Srbiji pod nazivom „Prva privatna ekonomsko – trgovinska škola“ sa sedištem u Srbobranu. Osnovana je 03. juna 2002. godine rešenjem Ministarstva prosvete br. 022 - 05 - 139 - 2001. Osnivači i vlasnici škole su Milan Đisalov i Živojin Stanković, koji je u narednih osam godina bio i direktor škole. Škola je počela sa radom 01. septembra 2002. godine upisom jednog odeljenja ekonomskih tehničara i jednog odeljenja carinskih tehničara sa ukupno šezdeset učenika. U sledeće dve godine, škola je „narasla“ na 110 učenika koji su nastavu pohađali u popodnevnoj smeni u zgradi gimnazije.

2002. godina

16. juna 2005. godine škola je iz Srbobrana preseljena u Novi Sad gde nastavlja sa radom pod novim nazivom „Elitna privatna srednja ekonomska škola“. Nakon tri godine uspešnog rada u Srbobranu, 120 učenika i nastavnika prešlo je u Novi Sad u objekat u Bulevaru vojvode Stepe br. 12. Osnovni razlog promene sedišta škole je činjenica da je 85% učenika iz Novog Sada i bliže okoline i da je nastavni kadar takođe novosadski. U prethodne tri godine su dva autobusa svakodnevno prevozila učenike od kuće do škole u Srbobranu i obrnuto, stoga je ova promena bila bezbednija po učenike, a finansijski i vremenski ekonomičnija.

Nova lokacija i prostor koji smo izabrali i sa posebnom posvećenošću uredili za dalje školovanje naših učenika poseduje niz pogodnosti kao što su: prepoznatljiva i lako dostupna lokacija, kvalitetan enterijer i savremena nastavna sredstva – što predstavlja odlične uslove za kvalitetno obrazovanje učenika. 30. avgusta 2005. godine uz prisustvo učenika prvih razreda i njihovih roditelja i nastavnika svečano je počela sa radom i novim imenom „Elitna privatna srednja ekonomska škola“ u Novom Sadu.

„Nadam se da ćemo, radeći zajednički na vaspitanju i obrazovanju nove generacije učenika, uz svu brigu i ljubav prema svakom učeniku škole, uz sva dostupna savremena sredstva i modernu organizaciju nastave, opravdati epitet „elitna“ u nazivu škole“, istakao je u svom pozdravnom obraćanju učenicima, roditeljima i gostima prvi direktor škole g. Živojin Stanković.

Veliku maturu, koja se svake školske godine svečano polaže u junu, od osnivanja do danas je u našoj školi položilo preko 700 učenika. Savladavši uspešno ispit zrelosti, uz svesrdnu pomoć svojih nastavnika, ovi mladi ljudi su dobili šansu da postanu elitni u svojoj profesiji.

2005. godina

Odlukom Upravnog odbora Elitne privatne ekonomske škole i gimnazije, u novembru 2012. godine za direktora škole imenovan je Slobodan Đisalov, koji se i danas nalazi na toj poziciji.

2012. godina

Godine 2015. škola se seli na novu adresu u centru grada, ulica Dositejeva br. 10, na kojoj se danas nalazi.

S obzirom na postignute rezultate i trud koji ulažemo, kao i činjenicu da smo privatna škola sa najvećim brojem upisanih učenika u Srbiji, isprativši ove godine devetu i upisavši desetu generaciju učenika, nadamo se da dostojno reprezentujemo ime svoje škole.
U prilog tome, s ponosom možemo reći da smo škola koju učenici vole i rado joj se vraćaju da podele sa nama zadovoljstvo svojim zaposlenjem, ostvarenošću na privatnom polju, upisom željenog fakulteta ili, sada već, i fakultetskom diplomom.

Veću nagradu od ove mi, koji pored svojih učenika činimo „Elitnu školu“, ne tražimo i ne želimo.

2015. godina