Kulinarski tehničar

Obrazovni profil:

Kulinarski tehničar

Posao kulinarskog tehničara je da sprema svaku vrstu hladnih i toplih obroka. Bira, poručuje, preuzima i sprema sastojke, odlučuje o načinu njihove pripreme i aranžiranju jela kao i o meniju, u skladu sa željama njegovog poslodavca. Takođe se brine o skladištenju robe. Kulinarski tehničar (sa završenom četvrtom godinom) može napredovati do mesta glavnog kuvara i dalje se usavršavati.

Tokom školovanja akcenat je na stručnim predmetima čije je savladavanje neophodno za rad u kuhinji pa tako učenici tokom sve četiri godine izučavaju nastavni predmet Kuvarstvo sa praktičnom nastavom.

Kulinarski tehničar Elitna privatna srednja ekonomska škola Novi Sad
Školovanje je četvorogodišnje i po završenoj četvrtoj godini i položenoj stručnoj maturi učenici stiču zvanje kulinarskog tehničara. Diploma kulinarskog tehničara je veoma cenjena, ujedno ima prohodnost za dalje školovanje kao sva ostala zanimanja svih srednjih škola za koje školovanje traje četiri godine.

Sticanje izuzetno cenjene diplome, koja obezbeđuje prohodnost za dalje školovanje u zemlji ili inostranstvu

Velika mogućnost napredovanja i daljeg usavršavanja do mesta glavnog kuvara

Mogućnost vanrednog upisa i pohađanja nastave na smeru Kulinarski tehničar

Mogućnost sticanja V stepena – specijalizacija za Kuvara specijalistu u trajanju od godinu dana

Stojimo Vam na raspolaganju!

Za sva pitanja i dodatne informacije o ovom obrazovnom profilu, zakažite konsultacije ili nas kontaktirajte.